Chodov: Město začne stavět pumptrack

Nový typ zábavného sportoviště pro veřejnost, takzvaný pumptrack, začne v dohledné době stavět Chodov. První práce začnou v druhé polovině března a potrvají přibližně šest týdnů.

dezinfekce

Projektant umístil pumptrack vedle parkoviště u Bílé vody. Jedná se o přesně tvarované vlny a klopené zatáčky umožňující při správných pohybech těla jízdu na kole bez šlapání. Asfaltový povrch je určen pro skateboard, longboard, inline brusle, koloběžky a svou sekci najdou i nejmenší děti na odrážedlech.

„Při projektování sportoviště klademe důraz na bezpečnost, pumptrack je tak vhodný pro každého bez rozdílu věku, nebo zkušeností. Už při první jízdě většina začátečníků zjistí jak pumptrack funguje a že se jedná o velice zábavnou sportovní aktivitu,“ uvádí ve studii specializovaná firma, která po dokončení areál veřejnosti podrobně představí a poradí, jak novinku efektivně využít.

„Naplnili jsme tak strategický plán rozvoje města, kde jsme se zavázali, že pro tuto generaci něco podobného připravíme. Pumptrack je pro tento typ aktivit ideální,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že radnice připraví slavností otevření s ukázkami bikerů, jezdců BMX a dalších sportovců.

Za nové sportoviště, které patří mezi první tohoto typu v Karlovarském kraji, zaplatí Chodov zhruba 1,3 milionu korun.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.02.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy