Chodov: Bílou čekají změny

Vstup do volnočasového areálu Bílá voda by měl v blízké budoucnosti vítat návštěvníky ve zcela nové podobě. Na revitalizaci území, které je dotčené uhelnou těžbou, chce město získat peníze z takzvané ekomiliardy. Záměr podpořili zastupitelé na svém prosincovém jednání.

dezinfekce

Město už disponuje studií, která komplexně řeší celý prostor pod Bílou vodou. Její autoři do návrhu začlenili další místa k stání pro automobily, novou zeleň, mobiliář a vstupní portál. Stávající pumptrack má doplnit nový skatepark.Náklady jsou vyčísleny na zhruba 10, 5 milionu korun, přičemž na Chodov připadne spolufinancování ve výši přibližně 1,5 milionu korun.

„Areál si jistě zaslouží zkultivovat, stane se pak ještě atraktivnějším místem,“ poznamenal starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že studie je po domluvě k nahlédnutí v kanceláři starosty. Zda Chodov se svou žádostí uspěje, by se mělo rozhodnout v průběhu roku 2022, samotné práce by pak podle všeho začaly v následujícím či dalším roce.

Bílá voda a její přilehlé okolí patří pro své rekreační a sportovní možnosti k nejvíce využívanému místu v blízkosti Chodova. Kromě přírodního koupaliště s jedinečnou kvalitou vody nabízí napojení na cyklostezky, běžecké trasy, praktické zázemí pro návštěvníky či venkovní posilovací stroje.

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.12.2021 15:30




0 +
 

Hlavní zprávy