Chodov: Bílá voda láká ke koupání, zase má jedničku

Modrého usměvavého smajlíka, tedy nejvyšší známku na pětistupňové škále, opět získala chodovská Bílá voda. Krajští hygienici ho v těchto dnech už poněkolikáté v řadě přidělili přírodnímu koupališti za výbornou kvalitu vody.

dezinfekce

Měření probíhají čtyřikrát za sezonu a Bílá voda až na jednu výjimku v roce 2021 měla v posledních letech vždy nejlepší hodnocení.

Pro obyvatele města to je dobrá zpráva, meteorologové totiž předpovídají, že příští týden dorazí letní teploty, které mohou vyšplhat až ke třicítkám.

Město do Bílé vody ročně investuje řádově desítky tisíc korun, především do údržby písečné pláže, cest, zeleně, drobných oprav a zajištění mobilních toalet.

Přírodní koupaliště nabízí dva pontony pro pohodlný vstup do vody, lavičky, šachový stolek, multifunkční posilovací stroje, převlékárny, pergolu, odkládací skříňky, záchranný SOS Point, dřevěné knihovničky s časopisy a knihami a podle počasí také rychlé občerstvení. Pro běžce a cyklisty je připraven kvalitní okruh navazující na okolní stezky.

V letošním roce probíhají u vstupu na Bílou vodu plánované stavební práce, které omezily parkování pod hrází. Radnice proto žádá návštěvníky, aby k vodě šli pěšky a automobily nechávali doma, popřípadě na parkovištích ve městě. 

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy