Chodov: Bez svolení vstoupil do cizího bytu a dožadoval se peněz

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody.

dezinfekce

Toho se měl obviněný muž dopustit v polovině srpna tohoto roku v Chodově. V odpoledních hodinách měl zaklepat na dveře bytu stejně starého muže. Po chvíli, co otevřel, měl obviněný muž vsunout nohu do dveří tak, aby nešly zavřít. Postavil se s rukama sevřenýma v pěst a bez povolení majitele měl vstoupit do jeho bytu a pod pohrůžkou ublížení chtít po něm finanční hotovost. Poškozený muž mu přinesl peníze, ale to však obviněnému muži zřejmě nestačilo a stále se k němu přibližoval. Ze strachu, že by muž mohl ublížit jemu či jeho manželce, obviněnému podal další peníze. Ten si je měl vzít a sdělit, že si následující den přijde pro další splátku a z bytu odešel.  

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.08.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy