Chodov: Adventní program můžete sledovat z domova

Světelné obrazce nad městem, koncert legendárních Roháčů či výstava prací dětí z chodovské umělecké školy. Nejen to bude součástí letošního adventního programu, který však letos proběhne jinak, než jsou Chodováci zvyklí.

dezinfekce

Většina akcí se totiž kvůli současné epidemiologické situaci přesune do virtuálního prostředí.

„Letošní adventní setkání a popovídání při dobrém svařáku ve Staroměstské ulici si bohužel musíme odpustit. Nesejdeme se proto na náměstí, ale potěšíme vás tím, že některé akce přineseme on-line,“ uvedl Jiří Spěváček, jednatel Kulturního a společenského střediska, které program ve spolupráci se ZUŠ Chodov připravuje.

Sváteční atmosféru by měl navodit koncert legendárních Roháčů z Lokte. Jejich vystoupení z kostela svatého Vavřince budete moci sledovat v přímém přenosu v pátek 27. listopadu od 18 hodin v kabelové televizi na TV Chodov, FB a YouTube TV studio Chodov, popřípadě sociálních sítí města.

Série televizních přenosů bude pokračovat v neděli 29. listopadu v 18 hodin, kdy starosta města Patrik Pizinger společně s chodovskými faráři zapálí první adventní svíci v kostele sv. Vavřince.

O pár okamžiků později bude následovat koncert žáků ZUŠ a světelná show. Po tři hodiny (18-21 hodin) tak bude vidět prakticky ze všech částí města světelná projekce ze dvou věžových domů, která nad Chodovem vytvoří různé obrazce.

„Po tomto zahájení jsme připravili ve spolupráci se ZUŠ Chodov pravidelné adventní koncerty žáků, které budou odvysílány vždy v neděli v 18 hodin a zakončeny poslední adventní neděli koncertem učitelů ZUŠ. Za zmínku určitě také stojí připravovaný novoroční koncert Červených panterů. Jako hezký kulturní bonus v předvánočním čase budou odvysílány výstavy obrázků výtvarného oboru ZUŠ. Vše můžete sledovat na vašich obrazovkách,“ doplnil jednatel.

On-line program:
27. 11. - 18:00 Adventní koncert skupiny Roháči
29. 11. - 18:00 Zahájení adventu, světelná show
29. 11. - 18:10 Vánoční pásmo žáků ZUŠ Chodov
06. 12. - 18:00 Vánoční pásmo žáků ZUŠ Chodov
13. 12. - 18:00 Vánoční pásmo žáků ZUŠ Chodov
19. 12. - Koncert skupiny Alison + sbor žáků ZUŠ Chodov
20. 12. - 18:00 Vánoční koncert učitelů ZUŠ Chodov
03. 01. - 18:00 Novoroční koncert Červení panteři


I v dalších městech proběhne online rozsvícení vánočního stromu - např. Karlovy Vary - více viz zde, Sokolov - viz zde, Cheb - zde.


Zdroj: město Chodov
           Magistrát města Karlovy Vary
           město Sokolov
           fb KC Svoboda


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy