Chebsko: Řídila pod vlivem drog

V neděli dne 16. května 2020 v pozdních večerních hodinách zastavila a následně zkontrolovala hlídka Městské policie Františkovy Lázně pětatřicetiletého cizince, který řídil svůj automobil značky Volkswagen po ulici Dlouhá.

dezinfekce

Na místo také přijela místní policejní hlídka, která řidiče vyzvala k podrobení se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Při té se ukázalo, že muž řídil pod vlivem, neboť nejvyšší naměřená hodnota byla 2,35 promile alkoholu. Policisté z Obvodního oddělení Františkovy Lázně sdělili muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Stejný den řešili neukázněného řidiče také policisté z Obvodního oddělení Mariánské Lázně. Ti sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání osmadvacetileté ženě z Chebska. Podezřelá žena byla ve večerních hodinách ve svém vozidle tovární značky Fabia zastavena a kontrolována policejní hlídkou. Následnou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že usedla za volant i přes vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Dále se při silniční kontrole podrobila na výzvu policistů orientačnímu testu na přítomnost návykových látek. Výsledek byl pozitivní na látku metamfetamin.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Podezřelé ženě hrozí v případě prokázání viny až dvouletý pobyt ve vězení.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy