Chebsko: Pěstovali rostliny konopí

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie karlovarského kraje zahájili trestní stíhání jednapadesátileté ženy a šestapadesátiletého muže z Chebska, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Obviněný muž měl v místě bydliště provést nezbytné úpravy místnosti vedoucí k tomu, aby bylo možno v místě skrytým způsobem pěstovat rostliny konopí. Měl tedy v místnosti realizovat zapojení elektrotechniky, vzduchotechniky, klimatizace či zavlažování. Na následném několikatýdenním procesu výroby marihuany se šestapadesátiletý muž podílet neměl.

Obviněná jednapadesátiletá žena měla nejméně od druhé poloviny minulého roku až do současnosti v této speciálně upravené místnosti pěstovat rostliny konopí. Po skončení pěstebních cyklů měla sklidit a následně sušit jejich využitelné okvětní a listové části. Takto získanou drogu marihuanu měla v místě přechovávat a poté předávat dalším osobám. Kromě toho měla část drogy marihuany využívat pro vlastní účely na potravinářské či kosmetické účely.

Během několika pěstebních a výrobních cyklů měla žena vyrobit zhruba 5 kilogramů omamné látky marihuany.

V pátek 25. listopadu v brzkých ranních hodinách kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení provedli prohlídku objektu v místě bydliště této obviněné dvojice. Během té nalezli uvedenou speciálně upravenou místnost, kde žena v té době pěstovala přibližně 150 kusů rostlin konopí. Tyto rostliny policisté, samozřejmě včetně kompletního vybavení zmíněné indoorové pěstírny, zajistili. Zajištěny byly i finanční prostředky. Jednapadesátiletou ženu i šestapadesátiletého muže policisté zadrželi. Po provedených úkonech byli oba propuštěni ze zadržení a vyšetřování tedy probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na deset let.

Kriminalisté v Karlovarském kraji tak i nadále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy