Chebsko: Kradli v chatkách či garážích

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetileté ženy a dvou mužů ve věku 35 a 49 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Pětatřicetiletý muž a šestadvacetiletá žena byli obviněni také ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Pětatřicetiletý muž byl navíc ještě obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obvinění měli sami či společně od druhé poloviny ledna a druhé poloviny března letošního roku odcizit téměř vše, co jim přišlo pod ruku. Vniknout měli do několika chatek či garáží.

Například na konci ledna měl pětatřicetiletý muž společně s šestadvacetiletou ženou vniknout na pozemek rekreační chaty na Chebsku. Následně měli vniknout do chatky a z té odcizit několik nožů, dalekohled, lampičky či oblečení. Do této chatky se měla dvojice o několik týdnů později vrátit a odcizit turistický stan.

V první polovině března měl pětatřicetiletý muž přijet osobním vozidlem, a to i přesto, že má platný zákaz řízení a následně vniknout do garáže v Chebu. Tu měl prohledat a nakonec odcizit motorovou pilu, křovinořez svářečku a řadu dalších drobností.

K poslední krádeži mělo dojít ve druhé polovině března, kdy dvojice obviněných mužů měla opět vniknout do jedné z garáží v Chebu. Tam měli odcizit jednostopé motorové vozidlo, několik pneumatik či starožitnou dřevěnou truhlu.

Tímto svým jednáním měla trojice způsobit celkovou škodu přibližně 50 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí pětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky. Šestadvacetileté ženě a devětačtyřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.04.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy