Chebsko: Kradli elektrokola, nářadí i tablety do pračky

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou třicetiletých mužů, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Dvojice měla společně od začátku září do začátku listopadu letošního roku krást v pěti případech na Chebsku. Odcizit několik věcí měli zejména ve Františkových Lázních, ale v jednom případě také v Chebu.

dezinfekce

Vše mělo začít na začátku září v jednom z obchodních domů v Chebu. Dvojice měla po vzájemné domluvě vstoupit do prodejny a následně odcizit několik balení tablet do pračky. V polovině října se měla dvojice vydat do hotelu ve Františkových Lázních. Poté měli odcizit ze stojanu na jízdní kola dvě volně odstavená elektrokola a jedno z nich prodat v Chebu.

O několik dní později měl jeden z obviněných navštívit jiný hotel ve Františkových Lázních. Po chvíli měl ze stojanu odcizit jízdní kolo, odjet s ním do Chebu a tam ho znovu prodat. Na konci října se měla dvojice společně vydat do hotelu, ze kterého už dříve odcizila elektrokola. A podařit se jim to mělo i tentokrát. I v tomto případě měli ze stojanu odcizit dvě elektrokola, navíc i s nabíjecími stanicemi.

Poslední krádeže se měli obvinění muži dopustit v pondělí 8. listopadu v ranních hodinách. Měli vstoupit do obchodního domu ve Františkových Lázních a z něj odcizit řetězovou pilu. Následně je policisté zadrželi. Kromě toho se policistům podařilo zajistit i odcizenou pilu.

Tímto svým jednáním způsobila dvojice celkovou škodu přibližně 90 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byli muži, kteří se již v minulosti krádeží dopustili, vzati do vazby.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 14.11.2021 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy