Cheb: ZUŠ Open přinesla hudbu a tanec na řadu míst (TV Západ)

Letošního, již druhého, ročníku celorepublikové akce ZUŠ Open se opět zúčastnila i chebská škola Jindřicha Jindřicha. Deštivé počasí ve čtvrtek 24. května sice zkomplikovalo organizátorům život, ale nakonec kdo chtěl, muziku a kulturu si v Chebu ten den našel.

dezinfekce

V Klášterní zahradě probíhaly od rána výtvarné a hudební workshopy. Na chebském hradě vystoupili žáci tanečního oddělení a flétnového souboru Z cyklu Měsíce.

V sále ZUŠ se představili žáci klavírního oddělení a hosté. V Chebském muzeu zahráli pohádku O šípkové Růžence členové literárně dramatického oddělení a flétnového souboru. 

Křížovou chodbou františkánského kláštera se linuly melodie smyčcových a kytarových souborů. Ve františkánském kostele se pak uskutečnila odpolední část programu. 

V Papírně se odehrály Příběhy z dalekého světa. 

„Já bych samozřejmě v tuto chvíli chtěl poděkovat všem učitelům a žákům, kteří se na akci podíleli. Přiznám se, že ani nevím, kolik jich bylo, ale bylo jich hodně. Takže všem bych chtěl poděkovat,“ nezapomněl na své kolegy ředitel ZUŠ Cheb Jiří Smitek.

Letošní nabitá sezóna chebské ZUŠky pokračuje řadou akcí.

„Mezi 28. červnem a 1. červencem probíhá FIJO 2018, kde se samozřejmě, jako vždy, budeme prezentovat. Letos je to trošku v duchu 100. výročí založení republiky. Náš páteční koncert bude společný se Slováky – první půlku hrajeme sami a pak dohromady. Takže trošku se to nese v tom duchu samozřejmě. Pak máme letos prázdniny, po tom poměrně náročném zájezdu do Spojených států. Dále 28. září máme „Top“  koncert letošního roku, a to k 100. výročí založení Československa v divadle v Chebu,“ vyjmenoval některé zásadní počiny ředitel.

Výročí slaví i nejznámější chebské těleso – Městský dechový orchestr.

„My máme ještě navíc letos 60 let od založení – vzniku našeho orchestru. Celý rok máme tak „nacpaný“, že nemám ani kdy udělat koncert. Patrně to připomeneme při Adventním koncertu v prosinci, který budeme mít v KC Svoboda,“ doplnil Smitek.

Pro nejnovější informace o činnosti školy, koncertech a dalších akcích se vyplatí sledovat její web na adrese www.zuscheb.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy