Cheb: Změna na postu místostarosty Plevného (TV Západ)

Novým senátorem za Chebsko a Tachovsko se stal místostarosta Chebu Miroslav Plevný. Jeho další působení na chebské radnici tak bude po zvážení situace pouze v roli řadového zastupitele. Spolu s dalšími dvěma plánovanými odchody zastupitelů došlo k obměně složení bez vlivu na koaliční fungování.

dezinfekce

„Nyní se nacházíme v polovině funkčního období, kdy navíc proběhly krajské a senátorské volby. A i my v zastupitelstvu na to musíme reagovat. Dva zastupitelé Volby pro město chtějí dát větší prostor svým pracovním povinnostem a z tohoto důvodu rezignovali v uplynulých týdnech na svoji funkci. Jedná se o zastupitele Michala Ouřadu a zastupitele Michala Poláka, kteří na nejbližším zastupitelstvu města budou  nahrazeni panem Řezníčkem a panem Duchkem. Z hlediska výsledků senátních voleb pan místostarosta Plevný avizoval, že v případě úspěchu, ke kterému došlo, rezignuje na místo místostarosty. Zůstane jen radním města Chebu. Na to budeme muset reagovat. Po jednání v rámci Volby pro město jsme se rozhodli i s koaličními partnery, že budeme na danou pozici místostarosty města Chebu navrhovat pana Ladislava Hrubého,“ komentoval změny starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Změny na postech ve vedení provázejí i úpravy některých gescí. Místostarosta Ladislav Hrubý bude metodicky řídit činnost těchto odborů městského úřadu: odbor majetkoprávní, odbor stavební a životního prostředí, odbor projektového managementu a rozvoje, odbor investiční a odbor správních činností a obecní živnostenský úřad.

Cheb má také dva nové zastupitele za VPM - Martina Řezníčka a Jiřího Duchka. Na základě výsledku komunálních voleb z roku 2018 nahradili Michala Poláka a Michala Ouřadu, kteří na své zastupitelské posty rezignovali.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy