Cheb: Zhodnocení turnaje v pétanque dvojic

Dne 28. 4. 2018 se konal na Krajince v Chebu 15. ročník Grand Prix Egrensis v pétanque dvojic. Za krásného jarně-letního počasí se turnaje zúčastnilo 56 dvojic z celé ČR a německého příhraničí, včetně prezidenta České asociace pétanque klubů Petra Stokláska.

dezinfekce

V 9.30 hodin zahájil turnaj starosta Chebu Zdeněk Hrkal, popřál účastníkům turnaje hodně úspěchů, a pak se již rozběhly urputné boje o postup mezi 16 nejlepších dvojic. Po pěti kolech kvalifikace kolem 16 hodiny bylo jasno o osmifinalistech. Po 20. hodině bylo zahájeno finále, kdy se střetli Jan Resl (POP Praha) a Jindřich Kauca (PC Kolová) s Veronikou Slobodovou (Slope Brno) a juniorem 15letým Vojtou Bílkem z Vrchlabí. Po nádherném utkání špičkové úrovně vydřeli vítězství 13 : 11 velezkušení bojovníci Kauca s Reslem, když rozhodl závěr utkání a jak to již ve sportu bývá, i trochu štěstíčka. Pozornost však poutal i vynikající výkon Vojty Bílka, který byl v technice hry a bojovnosti rovnocenným soupeřem dospělým reprezentantům.

3. místo patří Jablonecké dvojici manželů Lukášových, kteří v dlouhém, vyrovnaném utkání, přehráli Chmelařovy z Prahy. Domácí hráči nezklamali, ale ani nezářili. Krassa s Kuchlerem skončili 13.  Pechr se Smitkem 17. Obdivuhodný výkon předvedla i dvojice nejstaršího hráče PCE Jiřího Vykoukala a středoškolačky Alice Smitkové, která ve vynikající konkurenci obsadila po dvou vítězstvích 39. místo.

"Dovolte, abych jménem PC Egrensis vyjádřil dík městu Cheb za štědrou podporu našeho sportu. Těšíme se na GP Egrensis 2019!" uvedl RNDr. Jaroslav Boček.

O tom, že se do města sjedou přední hráči pétanque, jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Cheb


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 30.04.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy