Cheb: Zdravotnické vybavení pro městskou policii

V tomto týdnu přebral místostarosta Jiří Černý spolu s ředitelem MP Pavlem Janošťákem do užívání automatický defibrilátor.

dezinfekce

Karlovarský kraj zahájil projekt vybavování ostatních složek IZS automatickými defibrilátory již v roce 2017. Letos přišla řada na chebskou městskou policii. Hlídka se tak stává tzv. First responderem (první dotázaný), což v praxi znamená, že může být kdykoli kontaktována v případě, že je nutné minimalizovat časovou prodlevu poskytnutí první pomoci postiženým osobám. Jde o přístroj, který může pomoci zachránit lidský život. Jeho ovládání je v celku jednoduché. V případě potřeby hlídka ihned přiloží elektrody, a jakmile je přístroj zapnut, sám si vyhodnotí situaci. Podle toho pak hlasovým pokynem dá signál k zahájení resuscitace, nebo zahlásí, že proběhne elektrický výboj.

„Jsem moc rád, že tento přístroj má MP Cheb k dispozici. Zároveň bylo každé vozidlo vybaveno zdravotnickým kufrem. Strážníci tak mohou, v případě potřeby, ihned poskytnou první pomoc, zastavit krvácení, či ošetřit ránu,“ vysvětlil místostarosta Jiří Černý.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy