Cheb: Zápisy do ZŠ jsou v normálu, školky hlásí plné stavy (TV Západ)

Také v Chebu proběhly v jarních měsících zápisy do školských zařízení. Podle výsledků, které již má město kompletně k dispozici, se pohybují počty přihlášek do základních škol v normálu.

dezinfekce

„Tak u nás v Chebu bylo zapsáno 338 dětí. Uvidíme, jestli nám v září všechny nastoupí. Každá základní škola otvírá od dvou až po čtyři třídy, které nabídnou žákům. Takže si myslím, že jsme v dlouhodobém průměru obsazování škol. Přípravné třídy se otvírají na druhé základní škole, třetí, čtvrté a Základní škole Kostelní. Takže všechny školy, které jsem vyjmenovala, mají dostatečnou kapacitu přijmout děti v odkladu. A  nemusí ty děti do mateřské školy, což je náš trend, aby děti, které dostanou odklad, vlastně nezabíraly místa v mateřských školách, ale nastupovaly do přípravných tříd, což je další krok, který bychom dlouhodobě chtěli udržet,“ uvedla chebská radní Štěpánka Černá. 

Složitější situace je u mateřských škol. 

„Mateřské školy bohužel máme hodně naplněné a tady budeme muset přemýšlet z dlouhodobého hlediska a podívat se na demografickou křivku vývoje, jestli nám ty stavy budou vyhovovat. Jestli budeme mít dostatek kapacit pro to, abychom mohli umísťovat naše malé děti do mateřských škol,“ dodala Černá. 

V omezené míře je možné do mateřských škol umístit i jedince mladší tří let, ale přednost mají děti tříleté a starší. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy