Cheb: Vozíčkáři měli jubilejní 20. ročník ve stolním tenise (TV Západ)

Již dvacátý ročník mezinárodní soutěže Cheb Open ve stolním tenise vozíčkářů se odehrál v sobotu 23. června ve zdejší sportovní hale.

dezinfekce

Mimořádnou vytrvalost prokázal tým organizátorů pořádáním výjimečného turnaje, který patří mezi největší v republice. 

„Výjimečný byl tím, že byl dvacátý, že to bylo jubileum, a že jsme to dotáhli na tu dvacítku. Snažili jsme se, aby to bylo i slavnostnější. Oslovili jsme sponzory nebo donátory nějakým způsobem, že bychom to pak rádi i nějak oslavili, bylo to znát,“ popsal hlavní organizátor turnaje Tomáš Harant.

Na slavnostním zahájení se sešlo téměř padesát stolních tenistů, včetně desítky německých vozíčkářů a řada hostů turnaje. Na velkoplošné obrazovce se promítl krátký spot, který připomněl pár zajímavých čísel za uplynulých ročníků. A ukázal, jaké množství námahy organizátoři odvedli.

„Když jsem viděl souhrn dvaceti let, tak jsem musel zmínit a přiznat, že jsem zde skutečně poprvé, že na mě dýchl entuziasmus a optimismus jaký zde vládne. Byl jsem z toho nadšený,“ popsal své pocity poslanec Parlamentu Petr Třešňák.

Ceremoniálu na úvod turnaje se zúčastnil také zástupce Karlovarského kraje Jaroslav Bradáč, senátor Miroslav Nenutil i starosta Chebu. 

„Já jsem přesvědčený, že je to naprosto vynikající. Nejsem zde poprvé, už jako ředitel zdravotnické školy jsem tady zahajoval turnaj, protože žáci zdravotnické školy pomáhali sbírat míčky. Turnaj znám již několik let. Je to součástí Chebu, kultury a tito lidé si zaslouží pozornost. Takže já jsem pro všemi deseti, aby tyto turnaje fungovaly dál,“ slíbil podporu města Chebu starosta Zdeněk Hrkal.

Organizátoři nezapomněli poděkovat ani sběračům míčků, kterými byli studenti chebských škol. A poté již mohl turnaj začít. A to na všech 16 stolech, což je také nebývalé množství.

„Hraje se na tři kategorie, podle výkonnosti. Hraje se v „A,“ tam hrají ti nejlepší, pak „B“ a „C.“ To „C“ je takové otevřené. Tam může přijet kdokoliv - ten, kdo to hraje poprvé, kdo to chce jen zkusit nebo s tím začíná, tam si to může zkusit zahrát. Takže máme tři kategorie. Ceny má na starost Miroslav Hrbek. Ceny se ale vybírají tím způsobem, že přijíždějí ti první, všechny ceny jsou na jednom místě a první má možnost si vybrat cenu, jakou uzná za vhodnou. Většinou si vybírá ty lepší a končí to tím posledním, na kterého zbude poslední cena - nějaká,“ popsal Harant.

Mezi účastníky se objevila řada zajímavých jmen včetně medailisty z brazilského Ria Jiřího Suchánka. 

Vozíčkáři mají rádi chebský turnaj pro jeho přátelskou atmosféru. Večerní grilování a posezení je pak skvělou tečkou za každým ročníkem. A snad bude turnaj pokračovat i v příštích letech.

„Pokud tu budu naživu, budu zdráv a schopen a všichni ostatní, kteří to pomáhají dělat a podporují nás, v tom budou pokračovat, tak já v tom budu pokračovat také a všichni ostatní též. Takže se určitě budeme těšit, neříkám na tu další dvacítku, ale pokud to půjde, tak co nejdéle ano,“ potvrdil Harant.

Ve čtyřhře zvítězila dvojice Jiří Suchánek a Jiří Pleva. Skvělé třetí místo brali domácí Tomáš Harant a Jiří Sucharda. Ve skupině A se vítězem stal Boris Trávníček z klubu Moravia Brno. V kategorii B Heiko Hohner z klubu Bayreuth a v kategorii C Beata Mentznerová z klubu Ostrava.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy