Cheb: Vozíčkáři měli 19. mezinárodní turnaj ve stolním tenise (TV Západ)

Již 19. ročník mezinárodního turnaje vozíčkářů ve stolním tenise Cheb Open se uskutečnil v sobotu 24. června v hale Lokomotivy. Poměřit síly přijeli sportovci z celé republiky a Německa. Na tradiční akci, kterou pořádá Sportovní klub vozíčkářů západočeského regionu Cheb přispělo i město, Karlovarský kraj a sponzoři.

dezinfekce

Studenti a žáci chebských škol pak pomáhali jako sběrači míčků.

„Za ty jsme strašně rádi. Ve svém volnu si udělali čas a pomáhají nám. Jsou to především studenti z chebských škol,“ uvedl koordinátor turnaje Tomáš Harant.

Poděkování patří také dalším lidem, kteří pomáhají s organizací turnaje, rozhodčím i provozovatelům haly. 

„Tady máme perfektní zázemí v hale. Horší je to s ubytováním. Ale zvládáme to a těšíme se na ten další - 20. ročník,“ dodal Harant.

Možností k ubytování pro vozíčkáře je v Chebu zoufalý nedostatek. V minulých ročnících využívala řada z nich modrý věžák, který je ale v současné době mimo provoz. Na příštím, jubilejním, ročníku budou muset organizátoři řešit ubytování dalších účastníků ze Slovenska a Rakouska. 

Pravidelným účastníkem turnaje je i bronzový paralympionik z Ria Jiří Suchánek. Konkurenci v Chebu si pochvaluje a své zápasy prožívá velmi emotivně.

„Jde o výsledek. Když se prostě nedaří, když dělám jednoduché chyby, tak to samozřejmě člověka mrzí, zvlášť, když je to zápas, který bych měl vyhrát. Když se prostě taháme třeba do stavu 15:13, tak je jasný, že to s tou hlavou něco udělá. V podstatě my se potkáváme už několik let s těmito hráči a je to o tom, že kvalitou, co se týče toho „áčka“, momentálně se nám daří mít asi 10 hráčů. První desítka, která prostě může porazit kdokoliv – kohokoliv. Což je skvělé. Znamená to, že i zápasy jsou vypjaté a řekněme, že člověk musí hrát naplno, aby zápas uhrál,“ popsal Suchánek.

Technika hry a fígle jsou dosti jiné, než v běžném stolním tenise. 

„Je založený hlavně na udržení balonku v pinku. Počkat na to, kdy hráč udělá chybu. Hrají se tzv. vyhazovačky nebo ulívky do strany. V podstatě využít toho handicapu, že člověk nemá takový pohyb. Takže se hraje hodně do stran, abych ho rozházel tím pohybem a on pak udělá jednoduchou chybu třeba,“ prozradil Suchánek.

A v elitní skupině A potvrdil bronzový medailista svou formu a bral prvenství. Po třech závodech z celkových devíti v Českém poháru se dělí o průběžné první místo z v Chebu druhým Jiřím Žákem. Ve skupině B dominoval Aleš Zelený a ve skupině C zvítězil Pavel Urban. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy