Cheb: VOŠka možná přesídlí do bývalé školy V Karlově (TV Západ)

Střední zdravotnická a vyšší odborná škola Cheb, příspěvková organizace sídlí v Hradební ulici v Chebu. Zázemí pro vyšší odbornou školu se ale nachází v ulici Májové. Budovy patří Integrované střední škole Cheb, která přišla s plánem rozvoje zemědělských oborů. Pro tento záměr potřebuje další místo, a tak začala vedení obou škol diskutovat o možném přestěhování studentů vyšší odborné školy.

dezinfekce

„Do poměrně svízelné situace se dostala Vyšší odborná škola, která působí v rámci Střední zdravotnické školy. Je to dáno tím, že má své prostory v budově tzv. České školy, která ale patří Integrované střední škole. Integrovaná střední škola chce v tomto objektu do budoucna především rozvíjet zemědělské obory v souladu s krajskou koncepcí. Tudíž Vyšší odborná škola z tohoto objektu dostala výpověď, která by měla být naplněna na začátku příštího školního roku. Potřebují proto tedy nějaké náhradní prostory. My jsme nabídli nějaké možnosti definitivního umístění VOŠky - dlouho nevyužívanou budovu v Karlově 17 bývalé základní školy tzv. Dimitrovky. Je to budova, která je v poměrně špatném technickém stavu a bude vyžadovat náklady několik desítek milionů korun, aby mohla být pro potřebu VOŠky přestavěna. Také to bude trvat několik let. Nicméně pokud se podaří VOŠku nyní provizorně umístit v nějakých jiných prostorech, tak bychom rádi v koordinaci s krajem připravili projekt rekonstrukce celé budovy v Karlově 17 jak pro potřeby VOŠky, tak některých neziskových organizací, se kterými by pak VOŠka mohla v rámci třeba své praxe spolupracovat,“ uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec.

Podle všech zúčastněných stran se žáci ani učitelé nemusejí obávat, že by neměli prostory pro výuku. S případným přesunem, pokud by byl schválen, se podle vedení škol počítá na konci srpna 2021.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.02.2021 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy