Cheb: Ve městě se uskuteční již podruhé setkání cechů

V úterý 17. 1. 2023 se v Chebu setkají už podruhé zástupci českého Cechu tesařů, klempířů a pokrývačů a německého Bavorského tesařského svazu spolu s prezidentem Timber Construction Europe (TCE). Partnerem a organizátorem setkání jsou řešitelé výzkumného projektu z Programu ÉTA spolufinancovaného Technologickou agenturou ČR, jehož lídrem je město Cheb.

dezinfekce

Účastníky setkání pozdraví a jednání zahájí významný host, generální ředitelka Národního památkového ústavu Ing. arch. Naděžda Goryczková.

TCE je evropská organizace sdružující národní asociace, které zastupují malé a střední podniky pracující se dřevem ve stavebnictví. Je strategicky postavena jako efektivní evropská průmyslová organizace, jejímž základem je inteligentní síť národních průmyslových organizací a jejich lidských zdrojů. V současnosti prostřednictvím členských asociací v Itálii, Lucembursku, Německu, Švýcarsku a Rakousku zastupuje více než 22 000 jednotlivých společností.  Také Cech tesařů, pokrývačů a klempířů České republiky nyní dostává šanci stát se další členskou asociací TCE a nabídnout svým členům silné zázemí mezinárodní organizace.

Právě město Cheb se svým unikátním souborem historických krovů měšťanských domů je pro výše uvedené organizace přirozeným cílem - krovy, zkonstruované v různých staletích, dokládající jedinečnou řemeslnou zručnost a geometrickou představivost našich předků, jsou i pro dnešní tesaře a pracovníky dřevozpracujících podniků cennou inspirací.

Cheb se tak v této konkrétní úloze navrací ke své historické roli, kdy byl díky poloze na česko-německém pomezí městem vyhledávaným pro různá politická jednání, významné obchodní schůzky i setkávání lidí z různých koutů Evropy.

Zdroj: Město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy