Cheb: Ve městě se odehraje šampionát v minigolfu

Ve dnech 16. až 18. července se v chebském minigolfovém areálu v Břehnické ulici uskuteční Mistrovství České republiky v minigolfu. Půjde o vyvrcholení minigolfové sezóny v kategorii jednotlivců. Týmové soutěže smíšených a juniorských družstev se letos kvůli pandemii a zrušení jarních extraligových turnajů na šampionátu neodehrají.

dezinfekce

Mistrovství České republiky se bude hrát systémem dvojkol miniaturgolf-minigolf. Po dvoudenní soutěži jednotlivců na rány se bude pokračovat KO systémem - soutěží na jamky. Letošní nejprestižnější minigolfový turnaj na území České republiky bude mít zhruba 140 účastníků (hráčů, trenérů a funkcionářů) včetně českých reprezentantů. Minigolf není jen rekreačním sportem a zábavou. Špičkoví hráči věnují tréninku i několik desítek hodin týdně. Přijďte se na vlastní oči podívat, co to znamená hrát minigolf na té nejvyšší úrovni!

Slavnostní zahájení turnaje proběhne již v úterý 14. července v 18:00 hodin. Vystoupí na něm i speciální hudební host, chebský zpěvák Lvcas Dope. Začátek hracích dnů bude vždy v 8:00 hodin. Finále a superfinále systémem KO jsou naplánovány na sobotu 18. července. Parkování je zajištěno 40 metrů před sportovištěm, v areálu je také občerstvení.

V letošním roce slaví chebský minigolfový klub TJ MG Cheb 40 let od svého založení. Během této doby si udělal jméno v tuzemsku i zahraničí. Turnaje, které pořádá, si drží vysokou úroveň a mají prestiž v celém minigolfovém světě. Cheb hostil například Mistrovství Evropy seniorů v letech 2010 a 2017, Mistrovství světa juniorů v roce 2018 nebo Mistrovství České republiky v letech 2008 a 2015.

Mistrovství ČR se koná za podpory města Cheb, kraje a Českého minigolfového svazu.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy