Cheb: Ve městě se nejen kácí, ale i vysazují nové stromy

Všeobecná nevole občanů ohledně kácení stromů je v Chebu často diskutovaným tématem. „Proč kácíte, když je ten strom hezký? Neumíte nic jiného, než ničit přírodu! Kdybyste aspoň za každý pokácený strom vysadili jiný!“ Jen příklad z mnoha stížností a dotazů, na které musí pracovníci příslušných odborů městského úřadu odpovídat veřejnosti.

dezinfekce

Kácení má svá jasná pravidla a navíc bude pokračovat i v nadcházejícím roce. Žádný strom na pozemcích města není pokácen bezdůvodně. Ale co je podstatnější, a to už mnohý občan nevidí a vlastně ani nevnímá, je výsadba nových stromů a dřevin. V průběhu podzimních měsíců proběhla obměna suchých a silně poškozených stromů v areálu průmyslového parku. Vysazeny byly různé odrůdy javorů, které jsou vhodné právě do takto exponovaných lokalit. Nákup stromů a s tím spojené práce vyšly městskou kasu na téměř 300 tisíc korun.

Další lokality pyšnící se novou výsadbou jsou Riegerovy sady, parčík na Zlatém vrchu, Brandlova, Truhlářská ul., vnitroblok na Kasárním náměstí, alej Háje - Podhrad nebo vzdálenější okolí Steinu. Zde bylo vysazeno více než 100 stromů o celkové částce 1,1 milionu korun. Odbor správy majetku během letošního roku zpracoval další projekty na revitalizaci různých lokalit, především na sídlišti Skalka, tam výsadbu slibuje město už druhým rokem.

Je třeba také zmínit, že finanční prostředky nejsou nutné jen na výsadbu samotnou, ale především na následnou péči o stromy, odborné arboristické, zahradnické práce a zálivku. Bez nadsázky lze říci, že se jedná o statisícové částky, se kterými je nutno v rozpočtu počítat. O to více je pak smutné množství vandalských činů, zničené dřevěné opory, zlámané stromky, odcizené nebo zničené závlahové vaky. A je toho mnohem více.

"Ale věříme v lepší časy. Snad si Chebané budou svého okolí více všímat," uvádí město Cheb na svých stránkách. 


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy