Cheb: Ve městě proběhl Den s městskou policií

Dne 21. 9. 2019 září se konal na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad Den s Městskou policií Cheb ve spolupráci s neziskovou organizací S.G.T.S., která nacvičuje akce policie a zásahových jednotek, dále ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem a hasiči Správy železniční dopravní cesty.

dezinfekce

Návštěvníci si mohli prohlédnout výstroj a výzbroj strážníků, hasičů i spolku S.G.T.S. Měli možnost vidět zákroky městské policie a S.G.T.S. proti sprejerům, při rvačce a poskytování první pomoci. Pro děti byly připraveny soutěže o ceny (o konání této akce jsme informovali zde).

Městská policie Cheb si od Krajského ředitelství záchranné služby převzala automatický defibrilátor. Strážníci bývají v mnoha případech první na místě, kde může dojít k ohrožení života a tento přístroj je při záchraně života velmi důležitým pomocníkem.

Při zvýšené činnosti strážníků městské policie v jedné z problematických částí města, ulice Hálkova a Žižkova, bylo zjištěno opakované porušování obecně závazné vyhlášky 5/2012, kdy byly otevřeny provozovny s výherními hracími přístroji mimo povolenou dobu. Tato porušení byla oznámena správnímu orgánu Městského úřadu Cheb.

Oddělení prevence městské policie se nevěnuje jen dětem, ale i seniorům. Právě pro ně a jejich rodinné příslušníky byla uskutečněna přednáška o osobním bezpečí v Domově pro seniory Skalka. Pro seniory jsou připraveny další přednášky - strážníci jim poradí, jak se zachovat v situacích, které jim mohou přinést různá rizika.



Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.10.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy