Cheb: V centru se objevily první čtyři cykloboxy (TV Západ)

Čtyři cykloboxy se objevily v centru města Chebu. Městská společnost CHETES zajistila jejich instalaci na hranici památkové rezervace. Každý z boxů umožní uskladnění až dvou kol a zároveň dobíjení baterií v případě elektrokol.

dezinfekce

"Nákup a provoz elektrokol je dnes jedním z moderních trendů. A zvláště třeba v blízkém Bavorsku jsou velice početné skupiny lidí, kteří přijíždějí do Chebu na elektrokolech a i z jejich strany jsme v turistickém Infocentru často pocítili poptávku po tom, aby si to kolo mohli bezpečně uložit a jít třeba do restaurace, podívat se na hrad, do muzea, případně si to kolo i dobít. Zkoušeli jsme to řešit i třeba přes pracovnice Infocentra, ale tam byly problémy se zabezpečením kol, zodpovědnost za ně, pojištění atd., takže jsme nakonec využili nabídku komerční firmy a nakoupili sestavu cykloboxů. Prozatím jsme instalovali čtyři, ale máme jich nakoupeno 8, takže je ještě možnost rozšíření, pokud uvidíme větší zájem v této lokalitě, tak ještě rozšíříme o další moduly. A může to sloužit k uložení 16 kol na jednom místě," popsal starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Cena za všech osm cykloboxů včetně středního řídícího modulu vyšla na 897 tisíc korun, instalační práce pak na 166 tisíc. Platby za uložení kol pro zájemce jsou možné hotově i kartou. Velké problémy byly s nalezením vhodné místa. Cykloboxy potřebují být v centru, viditelné, dobře dostupné, ale zároveň nebylo možné jejich umístění v městské památkové rezervaci. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy