Cheb: Tři osobnosti převzaly ocenění za rok 2020 (TV Západ)

Každoroční novoroční přijetí u starosty města Chebu se letos z pochopitelných důvodu pandemické situace nekonalo. Proběhlo v náhradním termínu ve středu 30. června a v obřadní síni radnice došlo k předání ocenění třem Osobnostem města za rok 2020.

dezinfekce

"Je to velice různorodá a pestrá trojice. Zároveň jsem říkal, že je tři věci velmi intenzivně spojují. Jednak to, že ač ani jeden z nich není chebským rodákem, tak mají Cheb velmi rádi a s Chebem je spojena část jejich osudu. Je to pro ně svým způsobem ikonické město. Druhou věcí je, že každý z nich tomu městu dal obrovský dar. Nejvíc si ale cením toho, že všichni tuto činnost dělají naprosto nezištně," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Jako první si ocenění převzala Světlana Keslová za oblast charitativní a podnikatelskou. Z ruiny bývalého pivovaru společně s rodinou vybudovala multifunkční centrum, stojí také u řady kulturních a charitativních akcí na Chebsku. 

"Je to pro mě velká pocta, že si město mé - naší charitativní a podnikatelské činnosti všímá. Je to pro nás i taková satisfakce, že jsme ve městě vidět, a že to, co děláme, děláme dobře," popsala své pocity po obdržení ceny Světlana Keslová. 

Ocenění starosty města v oblasti rozvoje česko-německých vztahů získal Josef Hauer. Mistr tesařského řemesla, stavitel modelů historických krovů, který městu daroval svou unikátní sbírku čítající 20 dřevěných kousků, které budou vystaveny ve špejcharu. 

"Nejdříve bych chtěl říci, že to je známka našeho přátelského spojení mezi Spolkovou republikou Německo a městem Cheb. Doufám, že mé zdraví bude ještě fungovat, velmi děkuji za pozvání a doufám, že budu ještě dále činný a aktivní," pronesl během přípitku oceněný Josef Hauer. 

Ocenění starosty Chebu v oblasti občanské angažovanosti bylo uděleno Aleši Kučerovi. Díky několika kamarádům a za prostředky z rehabilitace otce, štábního kapitána Josefa Kučery, vybudoval Aleš Kučera v roce 1990 pomník padlých v Městských sadech, a to včetně seznamu 71 padlých Američanů. A to anonymně. Ke svému činu se přihlásil až na naléhání úřadů v roce 2002, a to kvůli administrativnímu vyřízení. Pomník poté městu daroval. 

Medailonky všech tří oceněných si můžete přečíst v odkaze v textové části reportáže.
https://cheb.cz/starosta-ocenil-osobnosti-mesta-chebu-za-rok-2020/d-986533


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy