Cheb: Toulejte se městem s místním muzeem

Muzeum Cheb připravilo pro velké i malé zájemce lačné po znalostech o historii města sérii pracovních listů s názvem „Toulky Chebem s muzeem.“ V rámci procházky budou děti i dospělí prozkoumávat, poznávat, odhalovat a objevovat zajímavosti i tajemná zákoutí města. První list se zaměřuje na architekturu, konkrétně na domy v historickém centru, jejich zdobení, zejména na niky a kartuše.

dezinfekce

Pracovní list obsahuje vysvětlení pojmů, se kterými se mají účastníci toulání seznámit. Následuje také mapka s očíslovanými zastaveními. Těch je během první procházky centrem města osmnáct. Ke každému z uvedených míst jsou pak připravené otázky. Při správném zodpovězení vyjde luštiteli tajenka. Aby mohli účastníci toulání popustit uzdu své fantazii, v posledním úkolu mohou nakreslit vlastní kartuši – protože v závěru již samozřejmě vědí, co to je a jak může vypadat.

Pracovní listy je možné stáhnout na webových stránkách Muzea Cheb, nebo si je vyzvednout na pokladně muzea.

Pokud by vás historie domů na náměstí pohltila, rozhodně neváhejte navštívit komentovanou prohlídku „Historické krovy – chebský fenomén,“ která vás zavede přímo pod střechy několika  domů, které skrývají historické skvosty. Na prohlídku je nutné se registrovat pomocí tohoto odkazu. Více informací naleznete na webových stránkách Historický Cheb.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.07.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy