Cheb: Taneční pár Petrovová, Liška se stal Mistrem republiky (TV Západ)

Výrazného úspěchu dosáhl chebský taneční pár Mirka Petrovová Navrátilová a Jiří na Mistrovství republiky v kombinaci deseti tanců ve Zlíně. Držitelé stříbra z loňského roku se v seniorské kategorii probojovali na opět na špici. A jako první pár z našeho regionu přivezli kov nejcennější.

dezinfekce

„Je tam latinská a standardní část. Jako první jsme tančili latinskoamerické tance. Pak jsme se převlékli na standardní tance. Znovu následovaly standardní tance a poté latina, kterou jsme končili finále,“ přiblížila Mirka Petrovová Navrátilová.

Program běžel celý den a na seniorskými kategoriemi vrcholil. Mezi jednotlivými fyzicky náročnými vystoupeními šlo o minuty, kdy mohli soutěžící nabrat dech.

„Mezi těmi jednotlivými tanci jsou minimální pauzy. Na převlečení mezi standardní a latinskoamerickou částí je asi čtvrthodinka. Takže opravdu člověk odejde z parketu, běží do šaten, tam ze sebe strhá všechny věci, navlékne se do nových a běží zpátky. Mezitím se musí utřít, aby nebyl zpocený, a jde se nanovo,“ potvrdil Jiří Liška.

Konkurence byla veliká, ale západočeši se prosadili. Hned za chebským párem skončili plzeňští. 

„Odstupy byly větší, ale mezi námi a druhým párem nebyl zase tak obrovský rozdíl. My jsme vlastně skončili v kategorii standardní jasně první a v kategorii latinské jasně druzí. Ti, co byli druzí, skončili čtvrtí ve standardní části, čímž jsme si my zajistili vítězství, a první v té latinské,“ prozradila Navrátilová.

Udržování kondice je důležité, taneční pár má jednak společné tréninky, ale i individuální přípravu.

„Trénujeme alespoň pětkrát týdně. Připravujeme se buďto tanečně nebo děláme nějaké doplňkové sporty, jako běh, nějaké cvičení, posilování, atd.,“ popsal Liška.

Letošní příprava vyvrcholí účastí na zářijovém Mistrovství světa v Maďarsku.

„Určitě se chceme připravit na Mistrovství světa, které by se mělo konat v Maďarsku. Doufejme, že se nám to podaří, zdraví ještě vydrží a rodiny budou trpělivé a nechají nás v klidu připravovat na tuto soutěž, která bude vlastně někdy v září,“ věří Liška.  

Taneční pár má silnou podporu nejen ve svých rodinách, ale také trenérech. Standardy s nimi pilují Marcel a Lenka Gebertovi, latinu pak Jan Onder. Svou pomoc odvádí také  ATK Standard Cheb a taneční škola Vladimíra Hány. V loňském roce pár prokázal svou špičkovou kvalitu, když na Mistrovství světa v americkém Bostonu získal skvělé 10. místo. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy