Cheb: Strážníci získali služební psy (TV Západ)

Zatímco loňský rok byl u Městské policie ve znamení náborů, letošek pak bude věnován stabilizaci a rozvoji. V současné době má policie 30 z 34 tabulkových pracovníků a náborové příspěvky pro nové strážníky a další benefity platí i nadále.

dezinfekce

„Ten město Cheb má ve výši 70 tisíc korun. Pokud by nový strážník potřeboval zajistit bydlení, tak město Cheb je připravené vyjít vstříc i s tímto problémem. A poté samozřejmě ty běžné bonusy, jako jsou stravenky, příplatky v zaměstnání, ať už je to rizikový příplatek nebo osobní hodnocení,“ popsal místostarosta Chebu pověřený řízením Městské policie Jiří Černý. 

Letošní rok se chystá Městská policie využít pro práci služební psy.

„My jsme zhruba v první polovině loňského roku v souvislosti s tím, že strážníků je nedostatek, hledali další možnosti a přišli jsme s návrhem zřídit u Městské policie v Chebu jednotku psovodů. Začali jsme na tom intenzivně pracovat, oslovili jsme několik chovných stanic, které se věnují výcviku služebních psů, a s tím byl samozřejmě spojený i nábor lidí – psovodů, kteří by se věnovali psům v této jednotce. Podařilo se nám poměrně v krátké době přijmout dva nové strážníky, psovody. Ti se od začátku intenzivně připravovali na tuto funkci,“ přiblížil Černý. 

V současné době mají strážníci k dispozici tři psy. Ti absolvují ještě od poloviny února šestitýdenní speciální kurs a od dubna by se měli objevit v ulicích města. Strážníci mají také nově ve služebním voze automatický defibrilátor od Karlovarského kraje. 

Městská policie chce postupně navázat na dřívější dobrou spolupráci se státní policií a dalšími organizacemi.  V loňském roce se uskutečnily například společné hlídky s rybářským svazem. 

„Musím zmínit, že se zvýšila spolupráce jak se státní policií, tak i s Hasičským záchranným sborem zde ve městě Chebu. Zvýšila se spolupráce hlavně co se týče kontroly chatových oblastí, dopravních bezpečnostních akcí,“ doplnil oblasti spolupráce ředitel Městské policie Cheb Pavel Janošťák. 

Za loňský rok přijala Městská policie 11.652 hlášení, odtáhla z ulic 33 vraků a na protialkoholní záchytnou stanici do Sokolova odvezla 53 opilců. 

„Hlavně jsme zvýšili vyšší pochůzkovou činnost, což je velmi vnímáno občany města Chebu. Tam je navazující nově vznikající jednotka psovodů. Kdy bychom samozřejmě chtěli zvýšit tuto činnost a hlavně, abychom byli vidět v ulicích,“ slíbil ředitel Janošťák. 

Kromě běžných kontrol budou pokračovat i noční víkendové akce a město připravuje i kontrolu provozu měřením rychlosti pomocí radarů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy