Cheb: Strážníci zachraňovali hada ze studny

Zpráva o činnosti chebské městské policie.

dezinfekce

Dne 31. 10. 2019 bylo městskou policií přijato oznámení o hadovi, který uvízl ve studni a hrozilo jeho utonutí. Strážníci použili odchytové prostředky a hada vylovili. Poté ho vypustili do volné přírody. Jednalo se o dospělého jedince užovky obojkové.

Dne 02. 11. 2019 zjistila hlídka městské policie použití zábavné pyrotechniky v blízkosti Svatého Kříže. Na místě byli dva občané SRN, kteří se za své chování omluvili a uklidili vzniklý nepořádek. Strážníci s nimi tento přestupek vyřešili uložením pokuty.

Strážníci městské policie byli lektorkou vzdělávacího výcvikového střediska a záchranářkou ZZS KVK odborně proškoleni v rámci použití automatického elektronického defibrilátoru a poskytnutí první pomoci. Strážníci jsou připraveni poskytnout potřebnou pomoc při záchraně zdraví nebo života svých spoluobčanů.

Dne 06. 11. 2019 byla stávka učitelů a chebské základní školy zůstaly zavřené. Strážníci městské policie i přesto u škol preventivně byli z důvodu, kdy v dnešní uspěchané době mohli někteří rodiče na zavření škol zapomenout, nebo se k nim informace o uzavření školy nedostala. Před školou by pak mohly postávat bezradné děti, což se i stalo a strážníci pomohli.  

V uplynulých dnech se městská policie zaměřila na dodržování zákazu vjezdu nákladních vozidel do města. Situace se oproti minulosti výrazně zlepšila, ale i přesto je třeba na dodržování tohoto zákazu dohlížet.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy