Cheb: Strážníci po týdnech domluv hodlají přitvrdit (TV Západ)

V Chebu hodlá Městská policie po týdnech domluv přitvrdit svůj postup ke špatně parkujícím řidičům. Ti komplikují provoz nejen při svozu odpadu, ale mohou bránit i hasičům nebo zdravotníkům. V situaci nouzového stavu se jedná podle strážníků o bezohlednost.

dezinfekce

„V současné době se množí na Městské policii stížnosti v rámci dopravy. Bohužel je to po celém Chebu. Stížnosti jsou jak od občanů, tak i od zaměstnanců města Chebu v rámci firmy CHETES, kdy neohleduplní občané ztěžují parkováním firmě CHETES vyvážení komunálního odpadu. Proto Městská policie od 14. dubna přistoupila k razantnějšímu řešení přestupků, protože v uplynulých týdnech jsme řešili drobné přestupky - strážníci dávali za okénka „smajlíky,“ které se nesmějí, tímto jsme žádali neohleduplné řidiče k tomu, aby parkovali správně. Bohužel toto přišlo vniveč, takže jsme přistoupili k razantnějšímu postupu dle zákona,“ uvedl ředitel Městské policie Cheb Pavel Janošťák.

Kromě zahájení řízení může v některých případech dojít i k odtažení vozidla. Co se týká nošení roušek a zákazu shlukování je situace až na výjimky podle Městské policie dobrá. 

„Co se týká této situace, tak mohu říci, že z 90 až 95 % občané dodržují opatření. Ale bohužel máme zde i nepřizpůsobivé občany, kteří opatření nedodržují. Zejména se jedná ve městě o pěší zónu, krajinnou výstavu, tam, kde se shlukuje více občanů,“ přiblížil Janošťák. 

I Městská policie musela přijmout určitá opatření, které se zatím osvědčují. Smůlu mají zatím připravující se psovodi, kteří nemohli být nasazeni.  

„Zaplaťpánbůh Městská policie zatím nemá ani jednoho strážníka v karanténě a ani jednoho nakaženého. Změna nastala v pohybu do budovy, kdy do budovy nepouštíme veřejnost. Ve větší míře používáme dezinfekční prostředky a ochranné pomůcky. Takže zatím nebylo nutné přistupovat k nějakým rozdílům ve směnách. Psovody máme, existujeme. Bohužel v rámci nouzového stavu policejní prezidium zakázalo zkoušky, takže čekáme až se to uvolní a hned budou prozkoušeni. Doufám, že splní na výbornou a budou okamžitě nasazeni do výkonu,“ doplnil ředitel Městské policie. 

Lidé také hlásí Městské policii pohyb lidí na veřejnosti bez roušek. Dosud to bylo ve zhruba třech stovkách případů. 

„Od začátku nouzového stavu jsme přes 30 případů oznámili správním orgánům porušení opatření. To samozřejmě řešíme stále a pokračujeme na tom dále,“ dodal ředitel Janošťák. 

Činnost Městské policie ale také lidé oceňují. Strážníci v přímém výkonu například obdrželi darem od jednatele soukromé společnosti textilní roušky se slušivou nášivkou. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy