Cheb: Strážníci a hasiči připravili dětské odpoledne (TV Západ)

V sobotu 12. srpna se za tropického počasí konala na hřišti v chebské čtvrti Háje odpolední akce určená především dětem. Program přichystala Městská policie Cheb společně s hájenskými dobrovolnými hasiči, Drážními hasiči Cheb a Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje.

dezinfekce

Akce se letos přesunula ze svého tradičního místa u stadionu na hřiště v Hájích, které je doménou zdejších hasičů. Děti od začátku obléhaly vystavenou hasičskou techniku. Na ploše bývalého fotbalového trávníku  byly připraveny stanoviště. Kromě malování na obličej a občerstvení si návštěvníci vyzkoušeli práci s požární hadicí. Zde, stejně jako u překážkové dráhy, asistovali členové zúčastněných složek. 

U stánku Městské policie byly pro děti i dospělé k dispozici tzv. opilecké brýle, které navozují vidění po požití alkoholu. Malí návštěvníci si vyzkoušeli kvízy o ceny. Další soutěže pak absolvovali u stanoviště profesionálních hasičů. Ti připravili i vykuřovací stan, kde mohli příchozí zažít simulaci prostoru plného kouře, jaký bývá při požárech. Pouze dým ve stanu narozdíl od toho pravého nedráždí dýchací cesty. 

Návštěvníkům se představili také členky a členové mažoretkové a twirlingové skupiny MERILLY. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy