Cheb: Sportovní hala má nové zázemí za 34 milionů (TV Západ)

Investice za 34 milionů korun do sportovního areálu Hvězda, dříve Lokomotiva, je dokončena. Vznikla jednopodlažní přístavba haly s dalšími šatnami a k částečné rekonstrukcí zázemí sportovní haly. Na střeše vznikla navíc terasa, ze které je výhled na fotbalové hřiště. MŠMT poskytlo městu 15 milionovou dotaci.

dezinfekce

„Došlo k výraznému rozšíření počtu šaten celou novou přístavbou a zrekonstruovaly se i vnitřní prostory, které se týkaly vybavení pro restauraci včetně gastrozázemí, máme tam i nový bezbariérový výtah. Myslím si, že tato část je dokončena a že je velice užitečná. Vznikly tam i šatny, které se mohou využít jak pro vlastní halu, tak ale i pro fotbalisty, protože jsou orientovány v zadní části haly s východem na umělou trávu, kterou tam nyní máme,“ popsal místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

Následovat má demolice staré tribuny včetně bývalých šaten. Město musí řešit předpokládanou částku 16 milionů korun. Cena se jeví jako velmi vysoká. Město má v rozpočtu na tyto práce 10 milionů. 

„Tam pravděpodobně dojde k malému zdržení. Moje představa byla, že se nám to povede udělat přes léto. Nicméně se ukázalo, že náklady na demolici budou poměrně veliké a přesahují objem, který jsme měli rezervovaný v rozpočtu. Musíme ještě prověřit náklady a budeme pravděpodobně muset zvýšit v rámci rozpočtového opatření náklady na demolici tribuny. Z hlediska časového to zase takový velký problém není, protože demolovat se dá na podzim i v zimě. Probíhá práce na projektové dokumentaci na přípravě druhého hřiště, které právě bude na místě, kde v současnosti je ta stará tribuna,“ přiblížil Plevný.

Projektová dokumentace by měla být hotova do konce roku, aby se mohlo v příštím roce stavět. Na další etapu by město chtělo zkusit dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. 

„Čekáme na to, jakým způsobem a za jakých podmínek MŠMT (Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy) vypíše dotační tituly, protože potenciálně nás příští rok z hlediska sportu čekají dvě velké akce. Jedna věc je to druhé hřiště v areálu Lokomotiva a druhá akce je dokončení dostavby – výstavby atletického stadionu v Poohří, protože tam máme už dlouhodobě, myslím si, že před pěti, osmi léty vznikla smlouva s atlety, že po dokončení udržitelnosti stávajícího projektu bude celý areál dokončen tak, aby to bylo plnohodnotné sportoviště pro atlety včetně sektoru pro výšku, oštěp, disk, steeple a podobně,“ dodal místostarosta Plevný. 

Záměry na úpravy areálu atletického stadionu počítají také s přesunem basketbalového hřiště a vybudováním skateparku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy