Cheb: Série krádeží objasněna

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 28 a 30 let z Chebska, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Starší z dvojice mužů byl navíc obviněn také ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

dezinfekce

Obviněný třicetiletý muž měl nejprve ve druhé polovině srpna loňského roku krátce po půlnoci, v jedné menší obci na Chebsku, z odstaveného vozidla odcizit autobaterii a z místa utéct.

 V následujícím případě se měl třicetiletý muž vydat krást opět sám. Ve druhé polovině října loňského roku měl v Chebu překonat oplocení jedné ze zahrad. Následně měl násilím vniknout do zahradní chatky stojící na pozemku. Z té měl po prohledání odcizit vzduchovou pistoli, nože různých druhů nebo například kanystr s benzínem. Dále si měl všimnout dřevěné kůlny stojící vedle chaty. Po vniknutí do tohoto objektu měl třicetiletý muž odcizit přibližně 12 kilogramů měděných trubek.

V dalším případě se měli po předchozí domluvě vydat na další krádež oba obvinění muži společně. Od druhé poloviny září do druhé poloviny října loňského roku měli společně třicetiletý a osmadvacetiletý muž vniknout v jedné malé obci na Chebsku do bývalé zemědělské usedlosti. Tam měli násilím vstoupit do budovy sloužící jako sklad. Ve skladu měli v zadních vratech vytvořit otvor, přes který měli vniknout do vedlejší autodílny. Po prohledání autodílny měli odcizit různé nářadí, katalyzátor nebo například různé klíče k automobilům. Dále si měli společně připravit k odcizení vozidlo značky Mitsubishi. V dílně měli najít auto nabíječku, kterou použili k nabití baterie vozidla. Do vozidla měli začít skládat řadu různých autodílů nebo například reproduktorů. Přitom je měl v autodílně přistihnout devětapadesátiletý muž. Oba muži na to zareagovali okamžitým útěkem a nic tak nakonec neodcizili.

V dalším, v pořadí už čtvrtém případě, měli krást opět společně. Ve druhé polovině září loňského roku krátce před šestou hodinou večerní měli vniknout na několik pozemků u jedné menší obce na Chebsku. Na jednom z nich, kde se nachází objekt historické tvrze, měli odcizit fotopast, ale také maketu fotopasti. Dále si měli všimnout zděné chaty stojící pár desítek metrů od historické tvrze, do které vnikli. Z chaty měli následně odcizit přibližně dvacet kusů plastových lahví s pivem.

Oba podezřelí muži byli již v minulosti za krádeže pravomocně odsouzeni.

Tímto svým jednáním způsobili celkovou škodu přibližně 40 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí mužům trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobili větší škodu.

prap. Jan Bílek
kpt. Bc. Zuzana Týřová




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.01.2022 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy