Cheb: Senioři se setkali ve Svobodě (TV Západ)

Letošní Svátek seniorů se v Karlovarském kraji slavil na více místech. V chebském Kulturním centru Svoboda se v sobotu 29. září odehrálo odpoledne s hudbou, tancem a soutěží.

dezinfekce

„My jsme tohoto významného svátku využili, abychom opět propagovali náš krajský projekt Senior pas, kde již dnes máme přes 10 tisíc zájemců, kteří si požádali o slevové karty. A proto, jako v minulém roce, kdy to bylo v Karlových Varech, jsme se rozhodli, že v rámci tohoto svátku uděláme v letošním roce dvě velké akce. Jedna byla v Mariánských Lázních, odtud jsme teď přijeli, a další akce bude nyní pokračovat v Chebu. Smyslem celé akce je, abychom získali nové žadatele o slevový kupon Senior pas, a samozřejmě, abychom seniorům, kteří přijdou, poděkovali za to, co pro náš kraj udělali, odpracovali. Připravili jsme pro ně kulturní program a malé občerstvení,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Návštěvníkům akce se postupně představila Taneční skupina ZUŠ Cheb – mažoretky, dále chebské mažoretky, Pěvecký sbor Špalíček a Taneční skupina ZUŠ Cheb. Odpolednem provázel Vladimír Hron. Ten na pódium pozval také hejtmanku kraje.

„Nejpočetnější skupinou v našem kraji jsou právě senioři, o které se musíme řádně postarat. Moc si přejeme, abyste byli co nejvíce aktivní, jezdili na různá kulturní představení a hodně cestovali. Nyní se podařilo dojednat a řada z vás to od 1. září využívá, 75% sleva na dopravu - jak na železniční, tak autobusovou. Senior pas je od 55 let a někteří z vás mi říkají – paní hejtmanko, já v 55 letech nejsem žádný senior. Ale z druhé strany je dobře, že se už můžete stát držitelem od 55 let a třeba je někdo mezi vámi, který ještě nedosáhl věku 65 let a nemůže využít 75% slevu, a kdo bude mít Senior pas, tak bude mít při cestování železniční dopravou s Českými drahami slevu 38 %,“ připomněla hejtmanka Karlovarského kraje.

Každý, kdo si během akce požádal o zřízení Senior pasu, se zúčastnil soutěže o věcné ceny. O svůj slevový pas si mohou zažádat zájemci na webových stránkách www.seniorpasy.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy