Cheb: S novým dopravcem jednali zástupci firem z průmyslového parku

V prostorách radnice se 1. února uskutečnilo společné jednání zástupců nového dopravce MHD a některých zástupců společností působících na průmyslové zóně. Setkání byli přítomni oba místostarostové pánové Pospíšil a Pagáč a pracovníci příslušného odboru komunálního hospodářství pan Bartík a Budil, pod které problematika městské hromadné dopravy spadá.

dezinfekce

Jednání bylo svoláno na základě požadavků firem, které zaměstnávají tisíce pracovníků v chebském průmyslovém parku a potřebují zajistit jejich dopravu do i ze zaměstnání. Nový dopravce, kterým je v Chebu od 1. 1. 2023 Dopravní podnik Cheb, v návaznosti na podněty veřejnosti připravil změny stávajících jízdních řádů, které vejdou v platnost od  5. února 2023.

Koordinátor jízdních řádů Ing. Pavel Bohánek při jednání zaznamenal další požadavky na posílení linek a potřebnost časových změn v návaznosti na směnný provoz jednotlivých firem. Tyto změny budou zapracovány do další etapy úprav jízdních řádů, se kterými se počítá k 1. dubnu letošního roku.

Diskutována byla i otázka vybudování cyklostezky, která by napomohla bezpečnější dostupnosti do lokality průmyslového parku, především pak pro pěší nebo cyklisty. Zástupci města se touto otázkou budou intenzivně zabývat, je třeba nejprve řešit záležitosti majetkoprávní, ale i zajištění finančních prostředků. 

Jízdní řády, platné k 5. únoru, naleznete na stránkách města: https://www.cheb.cz/jizdni-rady-mhd-cheb/d-961019/p1=76577

a Dopravního podniku Cheb: https://www.dpch.cz/

Zdroj: Město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy