Cheb: Roztančené divadlo mělo generálku před galavečerem (TV Západ)

Chebské divadlo bylo po celou neděli 21. ledna místem, kde probíhaly intenzivní přípravy na slavnostní večer s názvem Roztančené divadlo. Soutěž inspirovaná televizní Stardance proběhne poslední lednovou sobotu za účasti zajímavých účinkujících i hostů.

dezinfekce

„Taková velká generální zkouška před tím hlavním dnem - 27. lednem. To bude příští nejbližší sobota, kdy večer proběhne soutěžní taneční galavečer s názvem Roztančené divadlo aneb Když herci tančí. Je to projekt, který si vymyslel taneční pár, pár tanečních mistrů – Martin Šimek a Tereza Řípová. Už ho udělali v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Nyní se chystá velký souboj několika divadel v Praze a my jsme se do toho zapojili poprvé. V Mladé Boleslavi to už proběhlo dvakrát. Je to lehce inspirováno televizním StarDance, tj., profesionální tanečníci tančí se třemi herečkami a třemi herci přímo z našeho chebského divadla. Bude tam porota, která jejich výkony ohodnotí. Každý herec a herečka zatančí jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec. Měla by to být hlavně velká zábava. Bude to doprovázeno živou kapelou chebského rodáka Jakuba Žídka - Gin In Jam. I v porotě budou zajímavé osobnosti - herec Roman Zach, Jaromír Nosek, choreografka Ivana Dukić a kostýmní výtvarnice Andrea Králová,“ popsal umělecký šéf divadla Zdeněk Bartoš. 

Vstupenky se na soutěžní večer prodávají velmi dobře, zůstává pár posledních. 

„Mě se hrozně moc líbí ten nápad, vůbec celkově, protože je to pro mě i nová zkušenost. Co jsem se musela naučit? Hlavně větší trpělivosti. Já jsem si myslela, že jsem trpělivá hodně, ale asi větší trpělivost - ještě mnohem více. S herci je to trošku jiné,“ se smíchem řekla tanečnice Petra Stehnová.

„Já bych jenom doplnil, taková zajímavost, když tančíme normálně, tak tančíme dokola, tzn. na celý sál. Nyní jsme se museli naučit nebo spíše přizpůsobit choreografii jenom na jednu stěnu do divadla, což je pro nás také trošičku novinka. Některé figury se právě těžko přetváří, takže to byla trochu výzva,“ doplnil tanečník František Kopecký.

Divadelní herci mají průpravu, ale spolupracovat s profesionálními tanečníky je pro ně obrovská zkušenost.

„My jsme právě tímto představením chtěli spojit umělecké vystoupení párů a spojit tanec. Takže umění s tancem. Znovu to dát dohromady, protože v dnešní době se spíše z tancování stává sport. To se nám nelíbilo a my jsme se chtěli vrátit k tradicím, když tanec byl opravdu o umění. Takže toto je znovu přidaná hodnota tohoto vystoupení. Určitě diváci mají možnost vidět jak latinskoamerické, tak standardní tance, klasické. Ale samozřejmě jsme to trošičku dramaturgicky obohatili. Takže každá show má svoje téma, je něčím zajímavá a každá show je úplně jiná,“ vysvětlila spoluautorka projektu Tereza Řípová.

Podrobnosti k soutěži najdete na webových stránkách www.roztancenedivadlo.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy