Cheb: Řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal přes tři promile

Policisté z obvodního oddělení Cheb – město zastavili v neděli 5. dubna letošního roku těsně po poledni poblíž benzinové čerpací stanice v Chebu osobní automobil značky Ford, který řídil sedmadvacetiletý cizinec. Při silniční kontrole se muž podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,10 a 3,14 promile.

dezinfekce

Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a převezli ho na obvodní oddělení, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Dále měl na Karlovarsku na konci letošního února řídit čtyřicetiletý muž pod vlivem drog. Toho zastavili policisté z Obvodního oddělení Bečov nad Teplou v dopoledních hodinách ve vozidle značky Volvo. Muž byl policisty vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobil a jeho výsledek byl pozitivní na látku Amphetamin. Muži byl z tohoto důvodu zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Následně se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a čtyřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.04.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy