Cheb: Retromuseum vystavuje jedinečné módní kousky

Loni uplynulo 70 let od vzniku národního podniku Jitex Písek, který se v roce 1949 osamostatnil od ašského podniku TOSTA. K výročí byla uspořádána výstava v Prácheňském muzeu, připomínající jeho dějiny a produkci v letech 1949 až 1989. Tu nyní v redukované verzi přebírá Retromuseum Cheb. Přijďte si zavzpomínat na staré časy a prohlédnout si tehdejší jedinečné módní kousky.

dezinfekce

Podnik měl sedm pobočných závodů v dalších městech jihozápadních Čech. Do Písku bylo umístěno oborové ředitelství pletařského průmyslu pro českou část země a byly odsud řízeny další známé podniky jako Pleas Havlíčkův Brod, Modeta Jihlava, či Tylex Letovice. V roce 1968 zde byla otevřena vzorková prodejna pletařského průmyslu PPP, která si v časech nedostatkového zboží vydobyla celorepublikovou proslulost. Podnik zásadně ovlivňoval chod celého města jako hlavní regionální zaměstnavatel. Zároveň zasáhl do sféry dobové módy, což výstava také připomíná nejen skrze původní modely, ale také prostřednictvím reklamních fotografií.

Výstavu je možné zhlédnout až do 25. října, přičemž Retromuseum chystá pro širokou veřejnost doprovodné akce, jako například vystoupení mažoretek a MDO Cheb či retro módní přehlídku značky JITEX. Termín bude v závislosti na uvolnění pravidel pro shromažďování většího množství osob oznámen v dostatečném časovém předstihu.

Podrobnosti o otevírací době a výši vstupného najdete na webových stránkách kulturní instituce.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 26.05.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy