Cheb: Registrace na Valdštejnovu 10 běží (TV Západ)

V úterý 9. července se před chebskou radnicí konalo představení oficiálního dresu a medailí nadcházejícího 6. ročníku běžecké Valdštejnovy desítky. Jedna z největších akcí v regionu se koná poslední prázdninovou sobotu, tedy 29. srpna. Stovky běžců z celé republiky i zahraničí se vydají na trasu historickým centrem města i sportovně-relaxačním areálem Krajinka pod starobylým hradem. Záštitu nad akcí převzal starosta Chebu Antonín Jalovec, aktivní účastník akce.

dezinfekce

„Pro mě osobně je Valdštejnova desítka srdeční záležitost. Před třemi lety to byl první běžecký závod, který jsem v roli starosty vůbec zahajoval. Před dvěma lety to byl první běžecký závod, kterého jsem se jako běžec aktivně zúčastnil – to nastartovalo moji běžeckou kariéru skomírající. A v posledním roce – před rokem to byl závod, který dokázal do Chebu dostat i mé tři spolubydlící z koleje z Prahy, se kterými jsem se 25 let neviděl. Valdštejnova desítka ale byla takovým magnetem, že jsme se zde po 25 letech sešli a závod si společně užili. Nezbývá než doufat, že i letos bude pro mě Valdštejnova desítka spojena s nějakým nevšedním zážitkem a prvenstvím, které s ní bude spojeno. A i když nyní trpím zdravotními problémy a momentálně běhat nemohu, tak i kdybych měl běžet v bolestech a někde tady se připlazit po čtyřech, tak určitě poběžím. Přeji organizátorům, aby nám vyšlo počasí, protože loni bylo strašlivé vedro. Doufám, že letos se počasí maličko umoudří a poběžíme v trošku lepších podmínkách. Nicméně to běžci zvládnou určitě i za toho nejméně příznivého počasí, jaké si dovedete představit. Organizátorům přeji hodně účastníků a aby jim vše klaplo a účastníkům, aby si splnili své výkonnostní cíle a doběhli v pořádku,“ popřál starosta pořadatelům. 

Zájemci o účast mají na výběr hned ze tří možností. Pro dvoučlenné týmy bude připraven závod 2x5 km. Kdo si netroufá na celý desetikilometrovou trasu, může absolvovat jen jedno pětikilometrové kolo. Na své si přijdou i rodiny s dětmi. Pro ty budou připraveny dva dětské závody.

Kapacita je pro letošní ročník stanovena na hranici 600 účastníků. Online registrace již běží a formulář naleznou běžci na www.valdstejnova10.cz. Pokud zbudou nějaké volné pozice, bude možnost registrace i na místě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy