Cheb: Rada města navrhuje demolici paneláku v Kamenné 40 (TV Západ)

Panelový dům v Chebu na adrese Kamenná 40 možná půjde k zemi. Jeho stav je podle vedení města špatný a investovat do oprav dispozičně zaostalého objektu by bylo nevýhodné. O osudu rozhodne Zastupitelstvo města.

dezinfekce

"Skutečně Rada města doporučila zastupitelstvu podniknout další kroky vedoucí k demolici tohoto objektu. Důvodů je několik. Sice objekt z vnějšku nevypadá zase tak špatně, ale vevnitř je opravdu morálně dožilý a vyžadoval by obrovskou investici v řádech mnoha milionů korun. Navíc i samotná dispozice domu není příliš vhodná pro bydlení, je spíše koncipována směrem k nějaké ubytovně. Lidé, kteří tam bydlí, tak jim končí nájemní smlouvy. Jsme schopni jim zajistit jiné bydlení v náhradních prostorách. Z hlediska architektonického, urbanistického – existence tohoto domu je jedním z největších architektonických zločinů v rámci městské památkové rezervace, protože jde o prestižní exponované místo na hranici starého objektu - kláštera či komendy Křižovníků, historické Kamenné ulice a mostu přes Ohři a v tomto místě stojí stavba typicky panelová," vysvětlil starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Nájemníci i služby, které sídlí v objektu, najdou své místo v jiných městských prostorách. 

"Pro 14 nájemníků bytů máme zajištěno, že do konce roku jim seženeme jiné bydlení – v lepších prostorách. I ty služby, které tam má hlavně naše Správa zdravotních a sociálních služeb jsme schopni přemístit do Dragounské 12, kde je můžeme soustředit. Pro město to bude i ekonomicky výhodnější. Pokud se ten prostor uvolní, tak se nabízí hned několik možností využití, ať už rozšíření zeleně v okolí či jednou z možností je ale i to, že stále uvažujeme o jakémsi "prošťouchnutí ulice" mezi stávajícím mostem přes Ohři a křižovatkou u Lidlu, což by vedlo k výraznému zmenšení a redukci parkoviště u KC Svoboda. Takže i jednou z možností by bylo alespoň část toho uvolněného pozemku vyhradit pro další parkování pro potřeby Kulturního centra," nastínil další vývoj Jalovec. 

S ohledem na termíny schvalování jednotlivých kroků vedoucích k odstranění objektu je možné reálně počítat, že k demolici dojde nejdříve v příštím roce. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy