Cheb: První prohlídky historických krovů se zcela zaplnily

Jedinečnost prohlídky, která umožňuje vstoupit do běžně nepřístupných prostor s tak mimořádnými exponáty, kterými chebské krovy jsou, dali návštěvníci najevo nejen pozorností, věnovanou výkladu, ale i slovním komentářem.

dezinfekce

1. 5. 2017 se po půdách městských domů na náměstí prošli návštěvníci města, kteří se jako první zaregistrovali (www.historickycheb.cz) na prohlídku, nazvanou “Pod střechami chebských domů.“  Nová turistická trasa, komentovaná v českém či německém jazyce, vzbudila zasloužený zájem. Jedinečnost prohlídky, která umožňuje vstoupit do běžně nepřístupných prostor s tak mimořádnými exponáty, kterými chebské krovy jsou, dali návštěvníci najevo nejen pozorností, věnovanou výkladu, ale i slovním komentářem. Ocenili především flexibilitu města, které se prostřednictvím svého odboru správy majetku dokáže vyrovnat s požadavky, vzniklými s otevřením této výjimečné prohlídkové trasy. Nejde tu například jen o dodržování bezpečnosti návštěvníků, zvláštní dohled nad památkou zde uplatňuje také Národní památkový ústav.

Během prohlídek padlo množství dotazů, jak z historie města a jednotlivých domů, tak k samotným tesařským dílům. Překvapením byla zvuková kulisa, která výklad na vhodném místě doplňuje.

Správní rada Nadačního fondu Historický Cheb, který byl iniciátorem prohlídek, si může ve svém projektu odškrtnout tento bod jako splněný. Dalšími v řadě jsou vernisáž stálé výstavy Historické krovy – chebský fenomén a křest stejnojmenné publikace. K této události jste srdečně zváni 16. května od 16 hodin do Františkánského kláštera.

Zdroj: město Cheb

 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy