Cheb: Průjezd tranzitní kamiónové dopravy městem je zakázán

Tak, jak bylo avizováno již v letních měsících tohoto roku, došlo včerejším dnem k instalaci dopravního značení zamezujícího průjezd tranzitní nákladní dopravy městem Cheb.

dezinfekce

Dopravní značení bylo instalováno na všech typech silnic (dálnice, silnice I. třídy, silnice II. a III. třídy i místních komunikacích). Na realizaci se podíleli zástupci ŘSD ČR a Krajské správy a údržby silnic KK (KSÚS KK). Rozhodnutí vydalo Ministerstvo dopravy ČR, Krajský úřad KK a Městský úřad Cheb po předchozích stanoviscích Ministerstva vnitra ČR a Policie ČR KVK.

"Věříme, že dopravní omezení přispěje ke snížení dopravní zátěže na průjezdních úsecích městem Cheb a tedy i negativních dopadů z dopravy jako je hluk, prach nebo dopravní nehodovost. Kontrola tohoto dopravního omezení spadá do kompetence Police ČR. Většina nákladní tranzitní dopravy by tak měla být směrována na oba obchvaty, které má město k dispozici. Ještě je třeba dále jednat o navazující úpravě dopravního značení v návaznosti na přeznačení dálnice D6. Přestože se tento projekt podařilo dotáhnout v době, kdy zastávám funkci starosty města, poděkování si zaslouží i předchozí zástupci na krajském úřadě a městě Cheb," uvádí starosta města Cheb Antonín Jalovec.


Zdroj: VPM - Volba pro město

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.10.2017 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy