Cheb: Příští rok budou ve městě k vidění korunovační klenoty

V příštím roce si Cheb a celý okolní region připomenou 700. výročí trvalého připojení Chebska k zemím Koruny české, ke kterému došlo v roce 1322 za vlády Jana Lucemburského. V polovině září se v Chebu uskuteční velká společensko-kulturní akce v podobě národního zahájení Dnů evropského dědictví, jejíž pořadatelství bylo městu právě v souvislosti se zmíněným kulatým výročím přiděleno.

dezinfekce

Při této příležitosti se v Chebu uskuteční zcela unikátní výstava českých korunovačních klenotů. Originály jsou trvale uloženy v katedrále sv. Víta na Pražském hradě, ale správa hradu ve výjimečných případech zapůjčuje jejich neméně atraktivní repliky. A právě zápůjčku do Chebu na září příštího roku se již městu podařilo dohodnout. Korunovační klenoty by tak měly být k vidění v termínu od 4. do 11. září 2022 v kostele sv. Kláry na Františkánském náměstí.

U příležitosti národního zahájení Dnů evropského dědictví se v Chebu bude konat celá řada dalších atraktivních akcí. Za zmínku určitě stojí například velký historický jarmark a slavnosti piva, koncerty známých kapel nebo výstava historických listin vztahujících se k našemu městu v chebském archivu.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy