Cheb: Přeshraniční projekt Kouzelný les vrcholí

Výtvarná díla ve stylu Land Art promění zalesněné území nad přehradou Skalka v Kouzelný les.

dezinfekce

Město Cheb realizuje přeshraniční projekt Kouzelný les (DF/EÚS/EGR/0015), do kterého jsou zapojeny české a německé děti. Ty se minulý týden sešly, aby si společně prošly území nad přehradou Skalka a navzájem si představily své výtvarné návrhy. Do projektu je zapojeno na 80 dětí ve věku do 15 let z devíti subjektů z Chebu (všechny chebské základní školy, DDM Sova, ZUŠ a gymnázium) a ze dvou škol z Waldsassenu (Realschule a Mittelschule), který je partnerem projektu.

Cílem projektu bylo upevnit přátelské vztahy mezi žáky z obou stran hranice při společné práci na výtvarně zaměřeném projektu. Při vzájemných setkáních se zároveň seznámili s jazykem svých přeshraničních sousedů.

„Děti navrhly přírodní díla ve stylu Land Art a již brzy je budou instalovat v části zalesněného území nad přehradou Skalka v Chebu. Zde se stanou součástí krajiny, vytvoří ´Kouzelný les´. Území se tak daří navracet charakter, jaký mělo v minulosti, kdy to pro Chebany bývala oblíbená vycházková a výletní zóna,“ vysvětluje manažerka projektu Mgr. Pavla Sudimacová z Odboru projektového managementu a rozvoje Městského úřadu Cheb.

„Základní koncept Kouzelného lesa byl vytvořen při vzájemné spolupráci škol, výtvarnice a zástupců obou měst. Veřejnost se s projektem seznámí také v podobě malé doprovodné výstavy, která bude postupně přístupná ve foyer chebské a waldsassenské radnice, ve všech zapojených školách a také v infocentrech obou měst. Zde budou dostupné i informační letáky s mapkou,“ sděluje dále Mgr. Pavla Sudimacová.

"Slavnostní otevření areálu Kouzelný les se bude konat v neděli 25. června od 15 hodin. Přijďte se i Vy podívat na výsledky práce dětí z chebských a waldsassenských škol. Na programu bude i společná komentovaná prohlídka areálu s instalovanými objekty. Nechte se „okouzlit“ a užijte si příjemné letní odpoledne," zve všechny na tuto akci Mgr. Pavla Sudimacová.

Zdroj: město Cheb 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy