Cheb: Požár pole likvidovalo osm jednotek hasičů

Pole o celkové výměře 50 hektarů, tedy půl čtverečního kilometru, hořelo ve středu odpoledne v Chebu v části města Dolní Dvory. Na zhruba deseti hektarech pole bylo nesklizené obilí, zbytek tvořilo strniště.

dezinfekce

Silný vítr stále rozšiřoval frontu hoření a také měnil směr postupujícího ohně, kvůli silnému kouři zase nebylo vidět na místo zásahu. Velitel zásahu tak hned po příjezdu na místo požádal o posilové jednotky, s požárem tak bojovalo osm jednotek hasičů. Šíření požáru se podařilo zastavit po dvou hodinách od nahlášení, celková likvidace se protáhla do večerních hodin. Po dohodě s majitelem bylo nutné celý večer i noc místo požáru hlídat. Především kvůli množství kouře, ale i kvůli pohybu hasičské techniky, bylo potřeba omezit dopravu v okolí místa zásahu. Při zásahu se zranili dva hasiči, jeden byl převezen sanitkou na ošetření do nemocnice. Příčina požáru a výše škody je v šetření.

Krátké video, jak to vypadalo na místě zásahu, je možné vidět zde.

Během středečního odpoledne začalo kromě v Chebu hořet i na dalších místech v kraji. Hasiči tak zasahovali u Lomnice, v Karlových Varech u hvězdárny, v Olšových Vratech, u Františkových Lázní, u Božíčan u Chodova. Vyjížděli také k hlášenému rozdělávání ohně u Mariánských Lázní u Medvědího pramene. Na místě hasiči našli táborníky, kteří zde měli rozdělaný oheň na opékání vuřtů. Táborníci byli upozorněni na vydané nařízení kraje, které zakazuje takovéto rozdělávání ohně, a to pod poměrně vysokou pokutou.

Na likvidaci požáru se během odpoledne podílelo 24 jednotek hasičů.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy