Cheb: Potravinové balíčky pro osaměle žijící seniory

Nabídka se nevztahuje na seniory, kteří žijí společně s dětmi či jinými osobami, které jim mohou obstarání základních potravin zabezpečit.

dezinfekce

Vedení města Cheb rozhodlo o znovuzavedení služby v podobě poskytování potravinové pomoci pro samostatně žijící seniory (75+). Právě senioři jsou nejrizikovější skupinou obyvatelstva a město je chce chránit před rizikem nákazy v nákupních centrech.

Pracovníci Správy zdravotních a sociálních služeb budou na základě požadavků seniorů, žijících v Chebu, bezplatně rozvážet potravinové balíčky (např. pečivo, ovoce, zelenina, mléčné výrobky). Pomoc je určena seniorům ve věku od 75 let, kteří žijí osaměle, nebo ve společné domácnosti s dalšími osobami pobírajícími starobní důchod. Nabídka se nevztahuje na seniory, kteří žijí společně s dětmi či jinými osobami, které jim mohou obstarání základních potravin zabezpečit.

Na Správě zdravotních a sociálních služeb bude od pátku 16. 10. 2020 zřízena telefonní linka, kam mohou občané volat v době od pondělí do pátku v čase 8.00 - 14.00 hodin.

KONTAKT: 777 455 519
ROZVOZOVÉ DNY: úterý a pátek

Tato služba je pro občany bezplatná a bude poskytována do odvolání.

Tuto službu začalo nabízet i město Sokolov - město opět zajistí nezbytné nákupy pro seniory.

Senioři si mohou objednat od města na telefonním čísle 354 228 102 zajištění nákupů. Služba nabízená odborem sociálních věcí Městského úřadu Sokolov pro občany ve věku 65 plus je k dispozici od čtvrtka 15. října a bezplatný rozvoz nákupů základních potřeb zajistí v případě zájmu město. 

Odbor sociálních věcí upozorňuje, že ne vždy je možné nákup doručit v přesně požadovanou hodinu a je třeba určité tolerance. Je třeba respektovat fakt, že nákupy jsou dopravovány více lidem.

Více viz zde.

Město Ostrov

Od pátku bude opět v Ostrově fungovat nakupování pro seniory zdarma. Službu bude pro všechny zájemce zajišťovat SeniorExpress.

"Zvládli jsme to na jaře, zvládneme to i teď společně," uvádí na svém facebooku Jan Bureš.


Zdroj: město Cheb
           město Sokolov
           fb MP Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 15.10.2020 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy