Cheb: Po víkendu začne hlasování v projektu Mega nápady

Premiérový ročník projektu participativního rozpočtu nazvaného Mega nápady jde do finále. Celkově bylo posláno 35 návrhů, co v Chebu vylepšit. Po jejich posouzení na příslušných odborech městského úřadu prošlo do hlasování 17 návrhů.

dezinfekce

Zbylé byly vyhodnoceny jako nerealizovatelné. Mezi nejčastější důvody patřilo například to, že předpokládané náklady na jejich realizaci výrazně překročily zastupitelstvem schválený limit na jeden projekt ve výši 500 tisíc korun, že byly navrhovány na pozemcích či v objektech, které nepatří městu, nebo že nesplňovaly jednu z hlavních podmínek projektů financovaných z participativního rozpočtu, kterou je přínos pro širokou veřejnost.

"Všem, kteří nám své návrhy poslali, děkujeme. V málokterém městě se jich při premiéře participativního rozpočtu sešel takový počet jako v Chebu," uvádí město na svých stránkách.

A nyní je tady hlasování, ve kterém vyberete nápady, které se budou realizovat. Probíhat bude v termínu od 4. do 15. května na stránce www.meganapady.cz pod odkazem Mega nápady hlasování (přímý odkaz www.meganapady.cz/mega-napady-hlasovani/).

Jak se hlasuje?
- Hlasování se mohou zúčastnit všichni občané starší 15 let (bydliště v Chebu není podmínkou).
- Hlasuje se pouze elektronicky na webu www.meganapady.cz. Pokud třeba nevíte, jak na to, poproste své příbuzné či známé. Určitě vám pomůžou. Stačí, když budete mít mobilní telefon (nemusí být chytrý, stačí obyčejný tlačítkový), na který vám přijde SMS s ověřovacím PIN kódem.
-Při hlasování můžete dávat kladné (pozitivní) i záporné (negativní) hlasy, ale vždy v poměru 2:1. Pokud dáte nějakému návrhu záporný hlas, jiným dvěma musíte dát kladné hlasy.
- Počet hlasů není omezen (maximálně tedy 17 hlasů), ale vždy musí být zachován zmíněný poměr kladných a záporných hlasů 2:1.
- Výsledný počet hlasů pro daný návrh bude dán rozdílem počtu získaných kladných a záporných hlasů.
- Realizovat se budou projekty s nejvyšším počtem získaných hlasů až do vyčerpání vyčleněné částky 5 000 000 Kč.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.04.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy