Cheb: Osazení lávky nad Ašskou ulicí si vyžádá dopravní omezení

Nad frekventovanou Ašskou ulici v Chebu se vrátí lávka pro pěší. Novou konstrukci osadí jeřáb v sobotu 19. listopadu. Akce si vyžádá dopravní omezení, uzavírka Ašské potrvá od 6 do 14 hodin. Objízdná trasa pro osobní automobily a autobusy povede v obou směrech přes ulici Komorní, kolem bývalých kasáren na kruhový objezd a ulicí Ke Skalce zpět na Ašskou. Nákladní doprava bude svedena do Chebu po obchvatu přes Pomezí nad Ohří.

dezinfekce

 Pro nákladní automobily a kamiony to znamená cestu kolem přehrady Skalka.

Montáž lávky přes komunikaci na Ašské by se měla stihnout během jednoho dne.

Dva segmenty nové ocelové konstrukce stavbaři do Chebu přivezli už v sobotu 12. listopadu a na místě je nyní spojují. Lávka je uložena v Havlíčkově ulici, konkrétně v propojce mezi Ašskou a křižovatkou Havlíčkova – Vodní, která je až do 19. listopadu uzavřena. Po instalaci přemostění bude ještě potřeba dokončit vydláždění prostoru pod lávkou a napojit ji na chodníky z obou stran.

Celkové náklady na výměnu už nevyhovující lávky za novou budou 14 milionů korun včetně DPH, městu se ale podařilo získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši téměř 10 milionů korun.

Podle smlouvy by měla být lávka hotová do března příštího roku, zhotovitel však věří, že se ji podaří zprovoznit do Vánoc. 

Zdroj: Město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.11.2022 09:05




3 +
 

Hlavní zprávy