Cheb: Odtahy vraků vozidel budou pokračovat (TV Západ)

Od května letošního roku začala platit novela zákona č. 162/2020 Sb., která umožňuje městům efektivněji bojovat s odstavenými autovraky v ulicích. I město Cheb situaci řeší a vyzývá majitele k odtažení vraků z jeho pozemků a komunikací.

dezinfekce

„Město Cheb má stejně jako jiná města v republice problémy s odstavenými vozidly, která se jeví jako vraky. Uvítali jsme nový zákon, který nám umožňuje lépe se s těmito vozidly vypořádat. Umožňuje nám je z ulice odstranit. První, co vždy musíme udělat, je, že se snažíme najít majitele a upozornit ho na to vozidlo. Zjistíme, zda vozidlo již nemá propadlou technickou, což je v souladu s tímto novým zákonem. Pokud se nám nepodaří kontaktovat majitele, tak nám dává nový zákon možnost vozidlo z komunikace odstranit,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Pokud je vůz více než 6 měsíců technicky nezpůsobilý k provozu včetně propadlé technické prohlídky, může jej město odtáhnout. 

„My máme v prostoru technických služeb místo, kam vozidla odstavujeme. Tam jsou nějakou dobu umístěna a opět, pokud se nenajde vlastník vozidla a neřekne nám, co s vozidlem chce dělat, tak poté dojde k sešrotování těchto vozidel,“ přiblížil další postup místostarosta. 

Odtaženo bylo již několik desítek vozidel a další budou zřejmě brzy následovat.

„Pomocí Městské policie a strážníků, ale i úředníků, mapujeme situaci ve městě. V poslední době jsme zjistili, že nám opět přibyla další místa, kde se objevila odstavená vozidla, která mnohdy již zarůstají trávou. Takže těmto vozidlům se budeme věnovat. Vozidel je opravdu hodně, v řádu desítek,“ potvrdil Černý. 

Náklady na odtah vraku bude město vymáhat na provozovateli ve správním řízení.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024