Cheb: Odstavená vozidla nezpůsobilá k provozu budou odtažena

Odstavená vozidla, která jsou technicky nezpůsobilá k provozu, budou odtažena z pozemků města Cheb, viz novela zákona č. 162/2020 Sb.

dezinfekce

Od května 2020 platí novela zákona č. 162/2020 Sb., kterým se mění zákon č. 13/1997 Sb., o  pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů,  který stanovuje:

výslovný zákaz odstavovat na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a veřejně přístupných účelových komunikacích vozidla, která po dobu více než 6 měsíců nesmí být podle zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích provozována na pozemních komunikacích z důvodu marného uplynutí lhůty pro provedení pravidelné technické prohlídky nebo technické nezpůsobilosti vozidla zjištěné technickou prohlídkou nebo technickou silniční kontrolou.

"Žádáme proto provozovatele vozidel, kteří mají vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích více než 6 měsíců (mají propadlou technickou prohlídku déle než 6 měsíců) o odstranění takového vozidla z pozemku města Chebu. Při zjištění porušení zákona č. 162/2020 Sb., bude na náklady provozovatele vozidlo odstraněné na hlídané parkoviště a dále bude zahájeno s provozovatelem správní řízení," uvádí na svých stránkách město Cheb.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy