Cheb: Ocenění převzaly čtyři osobnosti města (TV Západ)

Ve čtvrtek 4. ledna se v hlavním sále chebského Kulturního centra Svoboda uskutečnilo tradiční novoroční setkání vedení města s občany spojené s předáváním ocenění vybraným osobnostem. Tajemník Václav Sýkora přivítal v úvodu všechny přítomné a předal slovo starostovi města Janu Vrbovi.

dezinfekce

Ve své řeči zhodnotil rok 2023 z pohledu města a zmínil některé z uskutečněných projektů. 

„Dnešní setkání je však především o ocenění osobností, které díky své profesi, umu a dovednostem přispěly k dlouhodobému rozvoji našeho města,“ uvedl v závěru svého projevu starosta Jan Vrba. 

Poté již byly přečteny medailonky oceněných v českém a německém jazyce. Bývalý starosta města Hof Dieter Döhla obdržel ocenění za dlouholetou činnost v oblasti rozvoje česko-německých vztahů. Mezi jeho zásluhy patří mimo jiné také založení přeshraničního sdružení Euregio Egrensis v roce 1992.

Druhou oceněnou byla za dlouholetou činnost v oblasti společenské a vzdělávání učitelka klavíru Základní umělecké školy v Chebu a sbormistryně Eva Kůrková. Její jméno je mezi hudebníky v širokém okolí pojmem a sbory pod jejím vedením dosahují výrazných úspěchů. 

Za dlouholetou činnost v oblasti mapování historie města Cheb obdržel ocenění historik a letecký nadšenec Luděk Matějíček. V minulém režimu perzekvovaný a po revoluci aktivní v Občanském fóru a Svazu přátel USA stál později u obnovy civilního sportovního letání na zdejším letišti. Mezi nejvýraznější počiny patří jeho spolupořadatelství mezinárodního Leteckých dní. 

František Nečekal, nestor chebských minigolfistů, získal ocenění za dlouholetou činnost v oblasti sportu a společenské angažovanosti. V roce 1990 otevřel v Chebu první soukromý antikvariát a až do roku 2017 stál v čele minigolfového oddílu. Ten získává úspěchy po celé Evropě a v minulosti také pořádal jak Mistrovství Evropy seniorů a Mistrovství světa Juniorů. Dosud pracuje ve sportovní komisi města. 

Po hromadném přípitku celého sálu se všichni ocenění společně vyfotografovali. Po celý večer i během následném rautu hrála k poslechu skupina The Moodies. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy