Cheb: Občané sami rozhodnou, na co se použije část prostředků v rozpočtu

Město připravuje k tomuto tématu workshop, který se bude konat 25. 6. v budově Městského úřadu na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 14/1, mezipatro.

dezinfekce

Již příští rok by Chebané měli mít možnost sami rozhodnout, na jaké akce bude použita část prostředků městského rozpočtu. Jedním z hlavním cílů vedení města je zvýšení zájmu občanů o dění v Chebu a jejich větší zapojení do rozhodování. Právě zavedení takzvaného participativního rozpočtu by mělo být jednou z cest, jak tento cíl naplnit.

Občané by se měli zapojit do všech fází realizace participativního rozpočtu - od předkládání jednotlivých projektů, které by mohly být podpořeny, přes výběr těch, mezi kterými se bude rozhodovat, až po samotné hlasování o tom, které projekty podporu skutečně získají. Předběžně se počítá s tím, že by v rozpočtu na rok 2020 mělo být na tyto účely vyčleněno 3 až 5 milionů korun.

Na zavedení participativního rozpočtu město spolupracuje s neziskovou organizací Agora Central Europe, která s tím má zkušenosti z řady českých měst. V závěru června proběhne úvodní workshop, na kterém se zastupitelé i veřejnost blíže seznámí s participativním rozpočtováním či metodami jeho zavádění.

Workshop se uskuteční 25. 06. 2019 od 16:30 do 18:00 v budově Městského úřadu na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 14/1, mezipatro.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy